Om oss


Together crafting startades i början av 2023 av oss två, Per och Annette. Vi ville göra någonting tillsammans som var kreativt och roligt och där vi båda kunde bidra och utmana varandra. Vi träffades 2022 och lever som delsbos i närheten av varandra i Älvsjö söder om Stockholm. Per är sedan tidigare en entreprenör och har drivit företag i olika former. Annette har en akademisk utbildning och har suttit i bolagsledningar i etablerade bolag. Per har med sig erfarenheter såsom sälj, kund och marknadsföring. Annette har med sig kompetens kring att driva projekt, riskhantering och administration. Och båda har vi en kreativ ådra som visat sig på olika sätt. Per har exempelvis länge sysslat med lajvande som handlar om att skapa en miljö och en känsla där bara fantasin sätter gränser. Annette har genom åren ägnat sig åt olika kreativa saker i hemmet såsom korsstygn, mosaik, lera och annat pyssel. Vår vision är att Together Crafting blir en gemensam plattform att kombinera våra erfarenheter från både våra proffessionella karriärer och privata intressen och att vi får göra nåt vi båda tycker om, tillsammans. 

Ljustillverkningen


Vi tillverkar alla våra ljus i hemmet. Vi har ett rum i källaren där vi lagrar material och färdiga produkter. Ljusproduktionen sker i köket. Eftersom det blir lite meckigt för våra familjer att det står ljus på köksbordet så har vi bestämt att göra i ordning ett rum till i källaren för tillverkning och lagring av ljusen.

När vi har en produktionskväll så plockar vi först fram alla saker. Smältkannor, vax, våg, burkar, vekar, dofter, kannor, vekesaxar och annat.

Första steget är att väga upp vaxet till rätt mängd. Vaxet ska först smälta ned till flytande form, ca 70 grader. Därefter ska det svalna något innan doften hälls i. Vi brukar hälla i doften runt 65 grader och sedan rör vi noggrannt i minst 2 minuter. Därefter ska vaxet svalna ytterligare och vid 55 grader häller vi upp vaxet i vald burk. Innan vi kan hälla vaxet i burken så måste en veke sättas fast med hjälp av en vekeshållare, antingen bomullsveke eller träveke. För att bomullsveken ska hållas rak så sätts den fast med en vekesnål.

När vaxet hällts upp så ska det stelna, vilket brukar ske över natten. På morgonen pickar vi alla ljusen med en grövre nål och sen värmer vi ytan med en värmepistol. Detta för att få bort eventuella luftbubblor i vaxet och för att ytan på ljuset ska bli slät och fin. Efter att vaxet återigen stelnat så klipps veken med en vekessax och ljuset är redo för att ställas och vila i 2 veckor innan det är klart för att tända. 

Tillagd i varukorgen